groen op kantoor

Groen op kantoor maakt het werk prettiger en gezonder. Planten zorgen namelijk voor een betere luchtkwaliteit, verminderen stress en verhogen de productiviteit van werknemers. Wij ontwerpen graag een groenconcept voor u op basis van uw wensen: van planten op hydrocultuur tot binnentuin.

Hydrocultuur of Vulcaponic

Om het onderhoud makkelijker te maken, worden planten voor kantoor  voornamelijk op basis van hydrocultuur en Vulcaponic (semi-hydro) toegepast. Het verschil tussen planten op hydrocultuur en Vulcaponic ligt bij de wortels van de planten. Een hydrocultuur plant heeft waterwortels en heeft daarom vrijstaand water nodig. Bij Vulcaponic wordt gebruik gemaakt van planten met grondwortels. Vulcaponic korrels vervangen de potgrond en kunnen veel meer water vasthouden waardoor minder onderhoud nodig is. Wij maken gebruik van beide systemen voor interieur beplanting en adviseren graag wat het beste bij uw wensen past.

Nét echt

In sommige ruimtes laten de omstandigheden het niet toe om gebruik te maken van levende beplanting. Een alternatief kan dan gevonden worden in kunstplanten en kunstbloemen. De kwaliteit van kunstplanten en kunstbloemen is de laatste jaren sterk verbeterd. Wij werken bij kunstplanten voor kantoor voornamelijk met bloemen en planten van zijde, omdat deze nauwelijks van echt zijn te onderscheiden. Zo blijft het weldadige esthetische effect intact.

Levende wandbekleding

Tover uw saaie muren en wanden om tot een groene oase met een plantenwand. De mogelijkheden zijn haast onbeperkt. Zelfs de meest creatieve ideeën zijn mogelijk, ongeacht de vorm of de locatie. De groenwand zal rust scheppen en de eyecatcher zijn binnen uw gebouw. Een plantenwand binnen is niet alleen mooi, maar draagt door de luchtzuiverende werking bij aan een aangenaam binnenklimaat. Tevens leveren groenwanden een belangrijke bijdrage aan de juiste luchtvochtigheid in een gebouw. Plantenwanden filteren en vangen fijnstof en produceren zuurstof. Een ander voordeel van plantenwanden is de natuurlijke regeling van de luchtvochtigheid. Uiteindelijk leidt dit alles tot een afname in het ziekteverzuim onder werknemers.

Akoestisch groen

Het toepassen van moswanden en creëren van een mooie moswand in de werkomgeving zorgt voor een gevoel van welbehagen bij uw medewerkers en bezoekers. Een moswand verbetert de akoestiek en gaat zonder veel onderhoud jaren mee. Ieder gewenste stijl is mogelijk met onze verschillende soorten mos. Er zijn verschillende varianten van mos in de markt zoals, rendiermos, platmos, bolmos en lappenmos.

Advies op maat

Bij een groene inrichting kijken we niet alleen naar esthetische wensen maar ook naar omgevingsfactoren en onderhoudswensen. We komen daarom altijd op de locatie kijken en geven advies voor de beste groenoplossing.

Bel ons gerust voor een vrijblijvend gesprek.