WAAH! 2018

De Grote Kerk, met haar 500-jarige bestaan én het speciale jubileum-logo brachten ons de inspiratie voor onze creatie voor WAAH! 2018. Het wielvormige logo met pijlachtige spaken gaf het idee voor de vorm.

Voor de show van 2016 hadden we een meer draagbare japon gemaakt met lijfje en sleep, maar dit jaar wilde ik meer een constructie maken, een kunstzinnige vrije vorm. Het is nog steeds draagbaar, maar dit jaar is het model ondergeschikt aan het kostuum.

Het kostuum voor WAAH! 2018 is bijna een bewegend landschap. Het bestaat uit een constructie met takken van de Coryllus (toverhazelaar) en cocosvezel. De groene ondergrond wordt gevormd door Asparagus en Koraalvaren. De geel/goudkleurige bloemen die we hebben verwerkt, zijn een verwijzing naar de Gouden Eeuw. Een tijd waarin ook tulpenbollen als ware het goud werden verhandeld.
De bloemen die zijn verwerkt zijn de Cymbidium Orchidee, de Tijgerorchidee Oncidium, gele Calla, Craspedia, Mimosa en (Franse) Tulpen.

Een bijzonder detail zijn de echte vlinders (Lasiommata Megera-Argus) die in de creatie worden verwerkt. “Die zijn representatief voor het gevoel van vrijheid dat ik altijd krijg van de natuur en natuurlijke materialen. Een gevoel dat ook altijd wordt geuit door mensen die mij in mijn groenatelier bezoeken.”

Model:Titel: GoldrushCategorie: By Nature