uitvaartbloemist

Een uitvaart is een verdrietige aangelegenheid, maar je kunt er niet omheen. Met mooie bloemen kun je het niet alleen iets verzachten, je kunt er ook een verhaal mee vertellen. Alkmaarse bloemarrangeur Ciska van Art & Flowers ziet het rouwarrangement als het persoonlijk verhaal van de overledene en nabestaanden.

Bloemen met betekenis

Elke bloem heeft een betekenis, symbolisch maar ook vaak heel persoonlijk. Met de bloemen in een rouwarrangement kun je een verhaal vertellen waarmee je de overledene herdenkt. Door bijvoorbeeld zijn/haar favoriete bloemen of kleuren te gebruiken, met een tak of bloemen uit eigen tuin of van locaties waar de overledene graag kwam. Of andere voorwerpen met een persoonlijk verhaal te verwerken in het stuk. Ieder arrangement is persoonlijk en daar werken we met zorg en aandacht aan.

Wij bieden ook de mogelijkheid om samen met de familie zelf een bloemstuk te maken of met de kinderen een eigen stukje te maken. Er wordt ook steeds vaker gekozen om gezamenlijk met vrienden of familie één of enkele mooie stukken te laten maken.

Herinnering

Voor de arrangementen gebruiken we bij voorkeur bloemen en materialen uit het seizoen en van Hollandse bodem. Dat zijn de mooiste en sterkste bloemen. De bloemen worden per opdracht dagvers besteld en kunnen na de dienst eventueel mee worden genomen naar huis. Op een mooi plekje in de tuin kan het bloemstuk nog een mooie herdenking zijn. Maar nabestaanden kunnen de arrangementen ook demonteren zodat iedereen een eigen boeketje als herinnering kan meenemen.

Verhuur sfeer objecten

Naast bloemwerk verhuren we ook kandelaars, zuilen en (teak)objecten om een rouwbloemstuk extra sfeer te geven. Alles bezorgen we zelf bij de kerk of uitvaartcentrum en gehuurde artikelen worden ook weer opgehaald.

Wij horen graag uw wensen

Wie eens wil praten over de uitvaart- en bloemenwensen, kan dit altijd aangeven. Naast het standaard bloemwerk in de webshop hieronder, kunt u ook bladeren door ons speciale fotoboek met vele voorbeelden van ons eigen werk. En natuurlijk horen we graag uw wensen. We komen graag langs om de wensen te bespreken. Een bezoekje brengen aan het atelier kan ook. Bel dan even voor een afspraak, dan zetten we de koffie klaar.

N.B. Onze binderij en showroom bieden voldoende ruimte om de vereiste afstand te houden en wij houden rekening met de maatregelen van het RIVM.

NIEUW: Eco Rouwlint

Onze rouwstukken kunnen gecompleteerd worden met een bijpassend lint met jouw naam en/of boodschap. Nieuw in ons lintenassortiment is het Eco Lint. Dit papieren lint is afbreekbaar en hoeft dus niet verwijderd te worden. Daarnaast is het ook beschrijfbaar. Je kunt dus eenvoudig zelf een boodschap op het lint schrijven, of een tekening, Natuurlijk kunnen we het lint ook voor je bedrukken.

Het papieren Eco lint is beschikbaar in 3 matte natuur-tinten: off-white, craft (beige) en in 2 tinten groen.

STIL - en toen was het stil
in een wereld van verschil - waarin jij het verschil maakte

STILLE WOORDEN – Dichtelingen by Hesther

Mooie woorden

Het is moeilijk om de woorden te vinden die je gevoel weergeven bij een verlies. Sinds kort hebben we de prachtige kaartjes Stille Woorden in huis van Dichtelingen by Hesther. Sobere kaartjes met enkele prachtige dichtregels die toch alles zeggen.

HART –
ZOLANG WIJ HIER ZIJN
BEN JIJ ER OOK
VERANKERD
IN ONS HART.

STIL –
EN TOEN WAS HET STIL
IN EEN WERELD VAN VERSCHIL
WAARIN JIJ HET VERSCHIL MAAKTE.

PROOST –
EEN TOOST OP JOUW LEVEN
DANK VOOR ALLE MOOIE
HERINNERINGEN
DIE JIJ ONS HEBT GEGEVEN.

VERBONDEN –
WIJ ZULLEN ALTIJD VERBONDEN ZIJN
DOOR EEN ONVOORWAARDELIJKE
NIET TE BREKEN LIEFDESLIJN.

LEEGTE –
IN DE LEEGTE DIE NU IS
LIGT DE PIJNLIJKE STILTE
VAN EEN GROOT GEMIS.

VERDRIET –
TRANEN VAN EEN STIL VERLANGEN
ROLLEN GERUISLOOS OVER MIJN WANGEN
HET VERDRIET VAN STILLE PIJN
VAN HET NIET MEER BIJ JE KUNNEN ZIJN.

Onze Partners:

Bestel direct in onze webshop via Afscheid met Bloemen: