uitvaartbloemist

Een uitvaart is een verdrietige aangelegenheid, maar je kunt er niet omheen. Met mooie bloemen kun je het niet alleen iets verzachten, je kunt er ook een verhaal mee vertellen. Alkmaarse bloemarrangeur Ciska van Art & Flowers ziet het rouwarrangement als het persoonlijk verhaal van de overledene en nabestaanden.

Bloemen met betekenis

Elke bloem heeft een betekenis, symbolisch maar ook vaak heel persoonlijk. Met de bloemen in een rouwarrangement kun je een verhaal vertellen waarmee je de overledene herdenkt. Door bijvoorbeeld zijn/haar favoriete bloemen of kleuren te gebruiken, met een tak of bloemen uit eigen tuin of van locaties waar de overledene graag kwam. Of andere voorwerpen met een persoonlijk verhaal te verwerken in het stuk. Ieder arrangement is persoonlijk en daar werken we met zorg en aandacht aan.

Wij bieden ook de mogelijkheid om samen met de familie zelf een bloemstuk te maken of met de kinderen een eigen stukje te maken. Er wordt ook steeds vaker gekozen om gezamenlijk met vrienden of familie één of enkele mooie stukken te laten maken.

Herinnering

Voor de arrangementen gebruiken we bij voorkeur bloemen en materialen uit het seizoen en van Hollandse bodem. Dat zijn de mooiste en sterkste bloemen. De bloemen worden per opdracht dagvers besteld en kunnen na de dienst eventueel mee worden genomen naar huis. Op een mooi plekje in de tuin kan het bloemstuk nog een mooie herdenking zijn. Maar nabestaanden kunnen de arrangementen ook demonteren zodat iedereen een eigen boeketje als herinnering kan meenemen.

Verhuur sfeer objecten

Naast bloemwerk verhuren we ook kandelaars, zuilen en (teak)objecten om een rouwbloemstuk extra sfeer te geven. Alles bezorgen we zelf bij de kerk of uitvaartcentrum en gehuurde artikelen worden ook weer opgehaald.

Wie eens wil praten over de uitvaart- en bloemenwensen, kan dit altijd aangeven. We komen graag langs om de wensen te bespreken. Een bezoekje brengen aan het atelier kan ook. Bel dan even voor een afspraak, dan zetten we de koffie klaar.

Bestel direct in onze webshop via Afscheid met Bloemen: